Binek Araçlara Ait Katma Değer Vergisi
Binek Araçlara Ait Katma Değer Vergisi
Ocak 15, 2023
İndirimli Orana Tabi İşlemlerde İade Talebi Uygulaması
İndirimli Orana Tabi İşlemlerde İade Talebi Uygulaması
Ocak 19, 2023

2023 Yılı Kıdem Tazminatı Tavanı Değişti!

Ocak 16, 2023

Bu yazının okuma süresi yaklaşık 2 dakikadır.

01.01.2023 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatı yıllık tavan tutarı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelgeyle değiştirilmiştir.

Daha önce yayımlanan genelge ile 17.904,62 TL olarak açıklanan tavan tutar, 13.01.2023 tarihli ve 1843378 Sayılı Mali ve Sosyal Haklar konulu Genelge ile 19.982,83 TL olarak değiştirilmiştir.

Eski tavan tutara göre kıdem ödemesi yapan işyerlerinin yeni açıklanan tavan tutara göre fark ödemesi yapması gerekecektir.

2023 Yılı Kıdem Tazminatı Tavanı Değişti!

Kıdem tazminatı, çalışanların işverenleriyle olan iş ilişkisini sonlandırdıklarında, çalıştıkları süre boyunca edindikleri haklardan biridir. Bu tazminat, pek çok ülkede çalışanların iş güvencesini sağlamak ve emeklilik veya iş değişikliği gibi durumlarda maddi bir destek sunmak amacıyla yasalarla düzenlenir.

Kıdem tazminatı genellikle çalışanın hizmet süresine ve ücretine bağlı olarak hesaplanır. Çalışanın işverenle olan hizmet süresi ne kadar uzunsa, elde edeceği kıdem tazminatı da o kadar yüksek olur. Ücret ve diğer ödeme unsurları da bu hesaplamada rol oynar.

Kıdem tazminatının ödeme koşulları ve hesaplanma yöntemleri ülkelere göre farklılık gösterir. Kimi ülkelerde çalışanlar tüm iş yerlerinde kıdem tazminatı hakkına sahipken, bazı ülkelerde bu hak sadece belirli iş koşullarını sağlayan çalışanlara tanınır.

Özellikle işçi haklarının ve çalışma koşullarının düzenlendiği İş Hukuku gibi yasal düzenlemeler içinde kıdem tazminatıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ancak bu bilgiler, ülkeden ülkeye büyük farklılıklar gösterebilir, bu nedenle kıdem tazminatıyla ilgili kesin bilgileri kendi ülkenizin yasalarına dayanarak almanız önemlidir.

    Nasıl Yardımcı Olabiliriz?